Docklands

11 januari 2017 - Docklands, Australië

IMG_5704Gisteravond hebben we nog gauw ingecheckt en de boarding passes geprint, zodat we vandaag alle tijd hebben voor een nieuw bezoekje aan Melbourne City. We nemen weer tram 59 die rechtstreeks van Airport West naar hartje stad rijdt. Ons doel is de “Docklands”, een voormalig havengebied, maar sinds enkele jaren geheel vernieuwd en gemoderniseerd, aangrenzend aan Melbourne CBD (central business district) met herkenningspunten als het Etihad Stadium en het Melbourne Star Ferris Wheel (reuzenrad). Eerst gaan we echter een rondje maken in het uitgebreide winkelgebied met alle bekende merken en ketens die je maar kunt bedenken. In deze metropool is echt alles te koop. Vandaag laten we het echter bij ‘window-shopping’.
Met tramlijn 35 (City Circle) gaan we naar de Docklands en genieten van een heerlijke lichte lunch en een lekkere cappuccino. We wandelen langs het reuzenrad en gaan tenslotte even chillen bij het water, waar enkele plezierjachten aangemeerd liggen. Het uitzicht over de haven en de Bolte Bridge over de Yarra rivier is schitterend en indrukwekkend.
Op de terugweg in tram 59 mijmeren we over de gedachte dat het vanaf vandaag weer lang zal duren voordat we hier terug zullen komen, maar dat we een geweldig mooie vakantie hebben gehad en ontzettend veel hebben meegemaakt. We nemen mooie herinneringen mee naar huis.

Vanavond zijn we door Maggie en René uitgenodigd voor een afscheidsdiner in een Frans restaurant: Bergerac. We praten over de fijne dingen die we beleefd hebben en bedanken hen voor de hartelijkheid en gastvrijheid die ze ons hebben gegeven de afgelopen weken. In mei kunnen we een beetje teruggeven, als ze met z’n allen in Limburg op bezoek komen.