Geraldton
28 december 2016 - Geraldton, Australië
Vandaag wordt een flinke rit met de grootste afstand: 475 km. Het is zo’n 25 graden Celsius, dus gelukkig niet zo warm als de afgelopen dagen en dat maakt de trip een stuk fijner. De reis loopt vandaag over de North West Coastal Highway, een weg dat het eerste stuk met een liniaal over de landkaart lijkt getrokken. De rechte, eindeloze weg vergt veel concentratie en met de zwerfdieren (geiten, schapen, koeien, kangoeroes en emoes) langs en soms op de weg is het dubbel oppassen. Over deze landelijke wegen zien we regelmatig een ‘road train’, een vrachtwagen-combinatie met soms 2 of 3 aanhangers of opleggers. Naarmate we verder naar het zuiden gaan, verandert het landschap. De uitgestrekte vlakte met droge, rode grond en laag struikgewas, gaat langzamerhand over in heuvelachtig gebied met bomen en uitgestrekte graanvelden, waar soms de strobalen nog liggen te wachten op transport. Voordat we in Geraldton arriveren stoppen we nog even in Northampton, een idyllisch en typisch Australisch dorpje, dat onlangs nog haar 150-jarig bestaan vierde.
In Geraldton gaan we nog even uitwaaien over de boulevard en morgen maken we ons op voor de laatste trip langs de kust van West Australië, naar Gwelup (Perth), voordat we vrijdag naar Melbourne gaan.

Nog veel veilige kilometers en geniet ze !
Gelukkig is alles goed gegaan op dit stuk weg. Love